Heatlhy Motivation

My big cities

Lige så vel som jeg elsker at slikke sol på en strandsol i sydeuropa, eller elsker kulden der pisker i ansigtet på en skibakke, så er jeg IN LOVE med storbyferier. Og med tanke på min kærlighed til de store byer, er det imponerende jeg ikke har været i flere end jeg har. Muligvis fordi jeg har en vane med at vende tilbage til det steder jeg godt kan lide. Jeg har f.eks. været i Berlin 3 gange, og jeg kunne snildt tage derhen igen.

Men hvad er en god storbyferie? For mig handler det hverken kun om shopping eller museummer. Det handler om at opleve en fremmed kultur. Også derfor er jeg tilhænger af, at gå af de små gader. Et godt eksempel kunne være Palma de Mallorca, som godt nok var en charterferie 😉 Vi skulle finde et lækkert sted med Tapas, og gik derfor væk fra den store og turistfikseret gågade, og ned i de små gade. Vi havnede mit i en gadefest, og fandt en hyggelig lokal café med lækker tapas.

Så to ting der er værd at huske på når du rejser. 1) Enhver ferie kan være en storbyferie 2) gå væk fra turiststederne og evt. spørg de lokale hvad de foretrækker hvis du skulle være i tvivl.

Som nævnt har jeg en forkærlighed for Berlin, så det sårede mit berlinerhjerte da vores lærer valgte Hamborg frem for Berlin til vores studietur. Nu er jeg kun glad for det, for Hamborg og Berlin har kun det tilfældes, at de begge et tyske storbyer. Hamborg har på ingen måde den samme turistfikserede kultur som Berlin har. Derudover er Hamborg en utrolig smuk by, hvis man altså tager væk fra Reeperbahn 😉 Åh ja. Neonlys og stripklubber over alt indgår bare ikke i begrebet smukt!!!!

Et andet godt råd er at pakke de bedste gå sko du har, og så droppe den offentlige transport så meget som muligt. Du spare penge, og du ser dele af byen du ellers ike ville have set. Da jeg var i London med min mor for halvandet år siden, gik vi f.eks. fra Camden City og ind til Chinatown. En anden dag, gik vi fra indre by, og ud til et shoppingcenter i et buisness område. På den måde fik vi set nogle helt andre dele af London, og vi endte da også på en lokal pub, og en hyggelig kaffebar, for Starbucks ligger ikke derude!!!!! Og når man så går 10-20 km på sådan en dag, så gør det knap så ondt på kalorieregnskabet at spise en bakke fish’n’chips 😉

IMG_4877 IMG_4915 IMG_4883 IMG_4939 IMG_1515 IMG_1530 IMG_1544 IMG_1563 IMG_1576 IMG_1617 IMG_3192 IMG_3159 IMG_3165 IMG_3172

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Heatlhy Motivation